Rapport från BGS vårmöte 2024

Dorota Religa var presentatör under vårmötet av British Geriatrics Society (BGS) i Birmingham i slutet på maj 2024.

Rapport från BGS vårmöte 2024

Trevlig fortsättning på samarbetet mellan SGF och BGS

Dorota Religa var presentatör under vårmötet av British Geriatrics Society (BGS) i Birmingham i slutet på maj 2024. Detta är en trevlig fortsättning på samarbetet mellan SGF och BGS. Dorota har presenterat Brain Health från geriatrikperspektiv.

Under BGS vårmöte var det totalt 969 deltagare, med 470 personer som deltog personligen under tre dagar 22–24 maj 2024. Några reste från så långt borta som Nya Zeeland och Hong Kong. Denna konferens täckte kärnområden av intresse för alla specialister som ansvarar för vård av äldre med särskilt fokus på: demens och kost, förskrivning vid livets slut, kvalitetsförbättring och arbetskraft.

Under vårmötet har man uppmärksammat nästa BGS president Dr Jugdeep Dhesi. Hon är konsultgeriatriker vid Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust och professor i geriatrisk medicin vid Kings College London. Dr Dhesi har gjort ett enastående bidrag till utvecklingen av hälso- och sjukvård för äldre och utvecklat en modell för perioperativ vård som har haft betydande inflytande. Hon kommer att ta på sig rollen som president från november 2024. Prof. Dhesi kommer att delta som Keynote Speaker vid vårt Geriatriskt Forum 14–15 november 2025 i Stockholm.

Prof. Jugdeep Dhesi och Prof. Dorota Religa under British Geriatrics Society Spring Meeting in Birmingham.
Prof. Jugdeep Dhesi och Prof. Dorota Religa under British Geriatrics Society Spring Meeting in Birmingham.