Inbjudan föreläsning

Föreläsning av dr Jugdeep Dhesi: Perioperativ medicin för äldre

Inbjudan föreläsning

Föreläsning av dr Jugdeep Dhesi: Perioperativ medicin för äldre

Svensk Geriatrisk förening har fått möjlighet att delta i en föreläsning genom samarbete med Svensk Förening för Anestesi och Intensivvård.

 

Hej alla medlemmar!

Den 9/11 klockan 16.30–18.00 får vi möjlighet att ta del av en föreläsning av dr Jugdeep Dhesi från Guy’s and St Thomas’ sjukhus i UK, som är en internationell auktoritet inom perioperativ medicin för äldre (POPS – Perioperative medicine for Older People having Surgery).

Hon leder ett kliniskt POPS-center för perioperativ optimering av dessa patienter sedan 2003, och bedriver extensiv forskning inom fältet, bla inom preop optimering, användning av riskbedömningsverktyg, och minskning av postoperativa komplikationer. Hon är bland mycket annat medförfattare till ERAS guidelines för akut laparotomi, som till stor del vårt lokala (och regionala) arbete kring optimering av omhändertagande vid akut laparotomi bygger på, och där vi har ett särskilt fokus på äldre och sköra patienter.

Dr Jugdeep Dhesi kommer att bli ny president Elect för British Geriatrics Society (BGS). Dr Dhesi kommer att tillträda rollen från och med den 11 november och stödja nästa BGS-president, professor Adam Gordon. Hon kommer att bli BGS President i november 2024 för en period av två år.

Jugdeep är en mycket bra föreläsare, och deltagande rekommenderas varmt!

 

Mer information om dr. Jugdeep Dhesi finns att läsa här:

bgs.org.uk/policy-and-media/dr-jugdeep-dhesi-announced-as-bgs-president-elect

guysandstthomas.nhs.uk/our-consultants/jugdeep-dhesi

ebpom.org/faculty/dhesi-jugdeep/

 

Anmälan till föreläsningen görs till anmalan@sveger.se
Ange vilken mailadress Teamslänken ska skickas till.

Välkomna!