Nyheter/notiser, september 2023

Nyheter SGF, september 2023

Nyheter/notiser, september 2023

Hej!

Här följer några korta notiser om vad som hänt den senaste tiden och vad som är på gång i en nära framtid.

 


 

Årets progresstest för gemensamma kunskapsbasen i internmedicin öppen

Nu är anmälan till årets progresstest för gemensamma kunskapsbasen i internmedicin öppen, till och med 15 oktober. Anmälan görs i år via länk som fås av Adrian Hassler på mailadress nedan. Varje ST-läkare anmäler sig själv. För att säkerställa att alla som anmäler sig har uppbackning av studierektor delas länken primärt ut till studierektorer, som sedan delar ut den till berörda ST-läkare.

adrian.hassler@regionstockholm.se

 


 

EuGMS-kongress i Helsingfors

Förra veckan den 20–22 september var det EuGMS-kongress i Helsingfors.  SGF kommer att återkomma med highligths från kongressen inom kort.

Besök kongressens webbsida här!

 


 

Laura Fratiglioni – 2023 års pristagare av Bengt Winblads pris

SLS belönar Laura Fratiglioni, professor i medicinsk epidemiologi med inriktning mot demenssjukdomar vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Karolinska Institutet, med Bengt Winblads pris 2023.

Läs mer hos SLS!

 


 

Gerontologiskt forum för geriatriker

Svensk Geriatrisk Förening (SGF) arrangerar ett tvådagarsevent den 1–2 februari 2024 om åldrande med inbjudna föreläsare.

Läs mer och anmäl dig i kalendariet!  

 


 

Geriatriskt forum 2023

Det preliminära programmet för höstens stora geriatriska sammankomst är nu publicerad och anmälan är öppen.

Som föreläsare får vi bl.a. höra Wilhelmina Hoffman från Stiftelsen Silviahemmet och Román Romero Ortuño från Trinity College Dublin prata om sina erfarenheter som geriatriker.

Vi kommer att få höra om hur geriatrikerkollegor arbetar på en akutmottagning, med uppföljning efter hemgång från akuten, hur en kommunal äldrevårdsöverläkare arbetar m.m.

Vi ska också dela ut pris för bästa ST-arbete, få ta del av forskning från vinnarna av Stohnes stiftelse, få en geriatrisk omvärldsbevakning och mycket mer. Dessutom är ju Geriatriskt Forum ett gyllene tillfälle att träffa kollegor från hela landet, diskutera geriatrik och knyta nya kontakter.

Mer information, anmälan och preliminärt program för nedladdning i kalendariet.